El programa de «Plenilunis» consisteix en una sèrie de concerts que se celebren durant les nits de lluna plena, on es pot escoltar música d’un ampli repertori. Les seves donacions van dirigides a obres d’activitats socials.

La XI edició dels concerts de Plenilunis per a l’estiu del 2015 es va celebrar els dies 2 de juliol, 21 de juliol, 29 d’agost i 28 de setembre, intervenint bandes i grups musicals de renom mundial i interessats en obres solidàries i benèfiques.

Obertura del 11è Pleniluni al Castell de Montjuïc: Musical de la guarnició

El dia 2 juliol 2015 vam estrenar l’onzè cicle de concerts Plenilunis que se celebra al Castell de Montjuïc ja des de l’any 2005. Aquesta nit estiuenca vam gaudir del concert de la banda de la música Militar IGE. La Unitat de Música de la Inspecció General de l’Exèrcit es va crear ja a principis dels anys 40 i des de llavors ha sofert una sèrie de transformacions. Actualment compta amb 30 professors i està dirigida pel Tinent Director Músic Armando Bernabeu Lorenzo, el Titulat Superior en Composició pel Conservatori Superior de Música de Mallorca, que ha estat alumne de Josep Prohens, Carme Fernández, Teresa Català, Xavier Carbonell, Franco Milo Bombelli, Fernando Marina, Francesc Xavier Costa, Ramón Ramírez i Israel David Martínez, entre d’altres. Després del concert es van rifar 2 samarretes del Barça, signades pels jugadors. Una d’elles va tocar a Jaime Martín Puchol, el cònsol de la República Txeca.

[columns]
[one_half]

Primer concert
[/one_half]
[one_half]

Primer concert
[/one_half]
[/columns]

2n concert del 11è Pleniluni al Castell del Montjuïc: Concert Preludis Internacionals

En el segon concert, celebrat el 21 de juliol de 2015, vam gaudir de la companyia de molts amics i amigues, ja que l’assistència va ser superior que en altres ocasions. El concert anomenat Preludis Internacionals va ser dirigit per Ars Tunae, un grup musical amb més de 15 anys d’existència. El grup va néixer en el retrobament d’antics universitaris provinents de les diferents escoles i facultats de Barcelona, als quals els unia el seu interès per la música i les tradicions universitàries. El grup dirigit per Manuel Gómez dedica les seves actuacions principalment a la música solidària que diverteix a un públic divers, sense límit d’edat. En la seva extensa llista de col·laboracions benèfiques es troben les més distingides empreses així com les més conegudes fundacions, ongs i institucions solidàries. Després del concert es van rifar dues litografies de Ferrer Dalmau.

[columns]
[one_half]

Segon concert
[/one_half]
[one_half]

Segon concert
[/one_half]
[/columns]

3r concert del 11è Pleniluni al Castell de Montjuïc: Havaneres Populars

El tercer concert es va celebrar el 29 d’agost i el va precedir una visita guiada pel Coronel Francisco Segòvia. Després va començar el mateix concert, aquesta vegada sota el nom de les Havaneres Populars i dirigit pel grup Boira. El grup va néixer a Lleida l’octubre 1998 i a partir de llavors han tocat a Catalunya, Galícia, País Basc, Madrid, Comunitat Valenciana, Menorca, Andorra, França i Luxemburg. Especialment significatiu va ser el viatge que al novembre de 2005 els va portar a fer una gira per l’illa de Cuba amb actuacions a l’Havana, Santiago de Cuba, Camagüey, Cojímar, etc. En l’estiu del 2000 van participar en la cantada de Calella, retransmesa en directe per TV3, repetint actuació al juliol de 2011. També aquest cop es van rifar dues litografies de Ferrer Dalmau.

[columns]
[one_half]

Tercer concert
[/one_half]
[one_half]

Tercer concert
[/one_half]
[/columns]

4t concert del 11è Pleniluni al Castell del Montjuïc: la Banda de la Música d’IGE

L’última nit dels Plenilunis, el 28 de setembre, va ser una veritable festa en la qual va actuar la Banda de la Música d’IGE que va marcar el final de l’estiu.

Després del concert es va rifar una làmina del famós artista català, Ferrer Dalmau i més vam oferir unes butlletes de la Loteria de Nadal que l’any passat ens va tocar a nosaltres. Vam poder comptar amb un nombrós públic que es va quedar molt content.